Dýňová omáčka k těstovinám S masem i bez nej

1/2 dýně Hokkaidó- neloupaná, nakrájená na menší kousky
1 velká cibule nasekaná na drobno
250 ml zeleninového vývaru
1 lžička koření Adžika
1 velký stroužek česneku
150 ml smetany ke šlehání
muškátový květ
špetka oregana
1 (nebo i více) mladá cibulka i s natí
sůl, pepř
olej
máslo

 

Jak na to:

Na oleji opečeme cibuli do zlatova, pak přidáme drcený česnek a po dvou minutách i dýni. Zalijeme trochou vývaru a za občasného podlévání vaříme dýni doměkka.

Směs pak rozmixujeme, přidáme špetku muškátového květu, oregano, Adžiku, pepř a sůl podle chuti, nakonec vlijeme smetanu. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme ještě naředit vývarem. Pak omáčku odstavíme a zjemníme lžící studeného másla.

Podáváme s těstovinami. Omáčku můžeme na talíři posypat sýrem.

Tip:

Masomilci nechť do omáčky přidají nasekanou šunku, moravské uzené, pečené kousky kuřecího masa atd.

 

Autor : Daniela Svobodová

 


Autor: admin , Přidáno dne 11.02.2017 02:28
Chcete dostávat pravidelně novinky ze světa Fitness ?
Jednoduše se přihlašte k odběru zadáním Vaší e-mailové adresy a odesláním.