Křehké čokooříškové křupání

Křehké čokooříškové křupání

60 g cornflakes
30 g neloupaného sezamu (jasně, že může být i loupaný)
100 g třtinového cukru
100 g hořké čokolády nasekané na hrubší kousky
100 g nasekaných oříšků
1 vejce
50 g žitné nebo chlebové mouky
100 g polohrubé mouky
125 g másla nebo Hery
1 lžička sody rozpuštěné ve lžičce horké vody

 

Jak na to:

 

 

Máslo na mírném ohni pomalu rozpustíme spolu s cukrem. Odstavíme z plotny a přidáme k němu sezam, oříšky, cornflakes, obě mouky, vajíčko i sodu. Promícháme, necháme asi 15 minut zchladnout a přidáme nasekanou čokoládu. Opět promícháme.

Troubu si předehřejeme na 155 °C.

Připravíme si plech vyložený pečicím papírem. Na něj rozložíme oříškovo-čokoládovou hmotu do výšky asi 1 cm a pokusíme se vytvořit pravidelný obdélník.

Pečeme asi 25 minut, dokud se kraje i střed nezpevní.

Pak plech vyjmeme z trouby, těsto i s papírem přeneseme na vál a ostrým nožem ihned! rozkrájíme na obdélníčky, tedy budoucí sušenky. Po zchladnutí uložíme do plechové krabice.
 

Autor : Daniela Svobodová


Autor: admin , Přidáno dne 11.02.2017 02:23
Chcete dostávat pravidelně novinky ze světa Fitness ?
Jednoduše se přihlašte k odběru zadáním Vaší e-mailové adresy a odesláním.